Dodiih, yhteistoimintaharjoitukset on ohi. Tuli tutustuttua tulenjohtajien ja pioneerien toimintaan tarkemmin. Ensimmäisellä YTH:lla tutustuttiin myös pataljoonan huoltojuttuihin ja YTH2:lla kranaatinheitinkomppanian toimintaan. Mukavia harjoituksia olivat. Viimenen yhteistoimintaharjoitus oli kokonaan hyökkäystä tai viivytystä, mutta olisi sitä toimintaa enemmänkin saanut olla :) Nyt on siis se pahin leiriputki ohi. Enää on edessä maastopäiviä vaan Pahkajärven ampumaharjoitus ja JOHA, jota ei leiriksi lasketa :D Toivottavasti kroppa vaan kestää sen rääkin.

Nyt ollaan kassulla suunniteltu toisillemme pidettäviä koulutuksia. Minä saan pitää koulutuksen aiheesta palauttava harjoitus ja itsehieronta. Ja varalla olen kolmeen muuhun harjoitukseen; iskut ja torjunnat rynnäkkökiväärillä, palauttava harjoitus ja passiiviset venyttelyt ja sulkeisjärjestysharjoitus (muodonmuutokset liikkeessä). Loppuosa RUK:sta keskittyy siis kouluttajataitoon, ei niinkään johtamiseen. Johtamissuorituksia mulla on mukavat 76h, maksimissaan niistä arvostellaan 60h. Meille annettiin väliarvostelutkin jo, ihan hyvällä mallilla oon kurssimenestyksessä. Kunhan vaan vetää johtamisharjoituksen hyvin, niin sitten on kaikki ok. Pääsin muuten oppilasjohtajanakin olemaan viikon verran. Aika paska nakki. Viikko meni ihan hyvin, mutta kyllä se aika paljon hermoja kiristi, kun jotkut jätkät kusee pakkiin tahallaan, eivätkä halua edes yrittää olla ajoissa.

On kyllä jännää, että jo nelisen viikon päästä lähtee kokelasbussi kohti Kajaania. Vastahan sitä itse astuttiin palvelukseen alokkaina. AUK:ssa olleet ovat jo ylentyneet alikersanteiksi ja kohta meidän entiset alikit kotiutuu. Ei voi muuta kun ihmetellä, miten aika on intissä mennyt näin nopeasti. Toisaalta ei kyllä haittaa yhtään. Ollaan poikien laskettu tj:tä ties vaikka mistä, pakkiruokailuista, kipinävuoroista ja päivystyksistä.

Meillä on leirien lisäksi ollut muutakin kivaa, omaistenpäivä ja Kannaksen matka. Ja tutustuminen Mpkk:hon. Oli kyllä mahtava paikka :) Olisi meillä ollut itsenäisyyspäivän paraatikin. Mutta siihen naisille ei annettu lupaa osallistua, koska "joukon pitää olla yhtenäisen näköinen". Jätämpä tämän asian sen kummempia kommentoimatta, muuten tulee rumaa tekstiä. Innolla tässä odotellaan vaan kurssijuhlaa. Meinasin hajota siihen m83:n merkin ompeluun, mutta sainhan tuon jotenkin torsittua kiinni.

Ainoa asia mikä nyt ketuttaa yli kaiken; oon joka ikisen leirin jälkeen ollut viikon verran hirveessä flunssassa. Koulutuksista ei pysty olemaan poissa, joten aina pitää puolikuntoisena painaa mukana. Salillakaan en ole kerennyt käymään, ja sitten kun aikaa olisi ollut niin ei voi mennä, kun ei ole terve. Fyysinen kunto on siis hieman tästä johtuen laskenut.

Mitä olen viime aikoina oppinut intissä:

Ei ole kivaa tippua reisiään myöten jäiseen jokeen kesken hyökkäyksen, kahden telamiinan kantaminen hyökkäyksessä hidastaa menoa "hieman", se vesi oikeesti voi jäätyä kenttäpulloon, käy kusella aina kun voit, käy paskalla aina kun voit, pidä varahuopavuoria tetsarissa, leirillä et pärjää ilman Elovena -keksejä, erityisruokavalioita ei tunneta leireillä - ole siis nälässä.

Syökää ja lihokaa paljon jouluna, minulla ei muuta. Kiitän lepo.