Muutama viikko koksun hommia takana. Melkoista pyöritystä on ollut, kun meitä koksuja on vaan kolme ja valvojan nakkeja tulee siis usein.

Oon ollu toisen joukkueen johtaja, ihan särmiä poikia kakkosesta löytyy. Ollaan pidetty laidasta laitaan erilaisia koulutuksia, oltu ampumaradalla paleltumassa enemmän kuin tarpeeksi ja viime viikolla olin Vuosangan ampumaleirillä ammunnan johtajana. Meillä kokelailla oli ammunnanjohtaja kurssi, jossa saatiin suunnitella ja toteuttaa omat taisteluammunnat. Mulla oli T2 eli taistelijaparin hyökkäys.

P-kausi on ensi viikon jälkeen ohi. Melkosen nopeeta hujahti. Ensi viikon oon kokonaan lomilla, ja sitten lähden suoraan Lahteen komennukselle kolmeksi viikoksi. Sitten takas hokitsuun kuukauden päästä.

Meidän komppaniasta on keskeyttänyt palveluksen n.30 miestä. Naisista kaksi. Ihan vinkkinä vaan niille naisille, jotka aikovat armeijaan hakea. Miettikää tarkkaan mitä haluatte. Jos ette pärjää intin päivärahoilla sitä vuotta, vaan on kiire töihin, älkää lähtekö. Jos teillä on vauvakuume, älkää lähtekö. Jos ette kestä vittuilua, fyysistä rasitusta, nallekarkkien epätasajakoa, kriittistä palautetta, esiintymistä jne. jne., älkää lähtekö. Mikään ei ole niin karmeaa katsottavaa, kuin gonahtanut ja palvelukseen vittuuntunut naisvarusmies. Puhumattakaan siitä, että tämä olisi vielä johtaja. Älkää keksikö kesken palveluksen, että olispa sittenkin kivaa alkaa perustamaan perhettä just nyt, muuttaa poikaystävän kanssa yhteen ja aloittaa työt siinä ammatissa, mihin itsensä on opiskellut. Älkää movettako. Sen ymmärrä juuri ja juuri jos jätkiltä ei motivaatiota löydy, mutta naisillä sitä ongelmaa ei saa olla. Miettikää nämä asiat jo ennen inttiä, niin säästätte itseänne, kouluttajianne ja muita varusmiestovereitanne. Ja todellakin. Harrastakaa liikuntaa ennen armeijaa, ja paljon. Mikään ei vituta varusmiehiä niin paljon kuin akka, jota aina joudutaan odottamaan, ja jonka tavaroita kannetaan joka ikisellä marssilla. Joillekin naisille tuntuu olevan sekin ylivoimainen vaatimus, että kantaisivat oman taisteluvarustuksensa. Jos sitä ei pysty kantamaan yhtä tuntia, niin miten se onnistuu mahdollisen sodan aikana, monta kuukautta, nälässä, kylmässä, taistelustressin alla vihollisen tulen alla ryynätessä?

No juu. Muuta tekstiä ei nyt sitten tullutkaan. Ehkä paremmalla ajalla sitten.